Greek tea Bio - Ktima S & V Gkolezakis


Η KTIMA S.& V. GKOLEZAKIS είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ασχολείται με τις βιολογικές καλλιέργειες. Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2012, διαθέτοντας αρχικά 3 στρέμματα για την παραγωγή αρωματικών φυτών (λεβάντα, θυμάρι, δενδρολίβανο, τσάι του βουνού), ενώ σήμερα λόγω αυξημένης ζήτησης αλλά και αγάπης για τα βιολογικά προϊόντα, έφτασε να καλλιεργεί 40 στρέμματα, ως επί το πλείστον, τσάι του βουνού ( Sideritis scardica).

Που βρισκόμαστε
Το κτήμα βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, προς τη μεριά του λιμανιού του Αστακού, σε ύψος 450-500m. Είναι περιφραγμένο και απομακρυσμένο από ρύπους βιομηχανικών εγκαταστάσεων και αστικών κέντρων.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η καλλιέργεια γίνεται αυστηρά με βιολογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων ή άλλων τεχνητών ουσιών. Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επέμβαση με κάποιο φυτοπροστατευτικό προϊόν, αυτό είναι φυσικής προέλευσης βάση του ευρωπαϊκού κανονισμού 834/2007.
Η συγκομιδή, πάντα με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην καταστρέφεται το φυτό και να διατηρούνται ανέπαφες οι θρεπτικές ιδιότητες και τα αιθέρια έλαιά του.
Η αποξήρανση επίσης πραγματοποιείται με τον πλέον φυσικό τρόπο -στον αέρα- χωρίς τη χρήση φούρνων ή άλλων τεχνητών μέσων. Χρώματα, εκλεπτυσμένα αρώματα και ευεργετικές ουσίες διασφαλίζονται απόλυτα!
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Στόχος μας είναι να θεμελιώσουμε μια υψηλής ποιότητας παραγωγή βιολογικού Sideriti scardica, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των πελατών μας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τις βιολογικές καλλιέργειες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ
Η καλλιέργεια, η αποξήρανση καθώς και οι διαδικασίες συσκευασίας είναι πιστοποιημένες από την ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και την NATURLAND- Association for organic Agriculture( Γερμανική εταιρεία).
Η ανάλυση των δειγμάτων για τη διατροφική αξία τους και τον εντοπισμό γεωργικών φαρμάκων έγινε από την AG.E.NT Liaboratories (http://www.agentlaps.gr)
Τέλος, η παραγωγή των φυτών γίνεται από το κτήμα Βίωμα (http://www.bioma.gr), πιστοποιημένο και ελεγμένο από την ΔΗΩ, οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων (http://www.dionet.gr).

KTIMA S.& V. GKOLEZAKIS

Έβρου 12 , 115 28 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: + 30 210 77 18 934

Κινητό: + 30 697 97 27 117

Ιστοσελίδα: www.greektea.bio

E-mail: info@greektea.bio