Blue, Cycladic Herbs


Η “Blue, Cycladic Herbs”, δημιουργήθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπόριο αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων.



H αρχή έγινε, μετά την μόνιμη εγκατάστασή μου, στο  πανέμορφο νησί των Κυκλάδων τη Σύρο , όταν μου  αποκαλύφθηκε  ένας κόσμος που δεν ήταν ορατός τα καλοκαίρια των διακοπών.

Το γεγονός ότι οι ιδιαίτερες κλιματολογικές  και γεωμορφολογικές συνθήκες  των Κυκλάδων, προσφέρουν  υψηλής  ποιότητας αρωματικά φυτά και βότανα -  μερικά από αυτά μοναδικά στον κόσμο - αποτέλεσε το έναυσμα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου ενασχόληση σε μία έκταση 10 στρεμμάτων περίπου , η οποία βρίσκεται στους λόφους της νότιας  Σύρου, μακριά από κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.



Με οδηγό τη γνώση και την εμπειρία των παλαιότερων, και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της Βιολογικής Γεωργίας, φύονται και καλλιεργούνται, άγριο θυμάρι, φασκόμηλο, μάραθος, ελίχρυσος, αλαδανιά, βάλσαμο, ρίγανη, λεβάντα, δεντρολίβανο.
Ένας μικρός ελαιώνας είναι έτοιμος να δώσει την πρώτη ύλη για την παραγωγή φυτικών ελαίων, όπως το βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο ,που αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα της “blue, Cycladic herbs”.

Άμεσος στόχος είναι η ανάπτυξη, επέκταση και ειδίκευση σε νέα  καινοτόμα  προϊόντα, αξιοποιώντας την φυτική βιοποικιλότητα των Κυκλάδων, πάντα  με σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο.




Με εκτίμηση
Σασσάλου Βασιλική

"blue, cycladic herbs"


τηλ: 22810 43852 , 6932186419