2.9 δισ. ευρώ ο τζίρος των bio - καταστημάτων της Γαλλίας το 2017!!!


Άρθρο - Κτήμα Βίωμα 


Τα 2.9 δισ. ευρώ έφτασε ο κύκλος εργασιών, των καταστημάτων πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Γαλλία. Ο παραπάνω τζίρος, σημείωσε αύξηση κατά 15%, σε σχέση με αυτόν του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Adocom στα πλαίσια της έκθεσης Natexpo.

Σήμερα στην Γαλλία, υπάρχουν 2.700 πιστοποιημένα καταστήματα, τα οποία και σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, διαθέτουν το 37% των βιολογικών προϊόντων που καταναλώνονται στην χώρα. 



Τα τελευταία έτη, καταγράφετε η τάση αύξησης νέων καταστημάτων. Μόνο σε ένα έτος, από το 2016 έως και το 2017 άνοιξαν 265 νέα βιολογικά καταστήματα. 

Η έρευνα εκτός από δεδομένα, προτείνει και βιώσιμες λύσεις, ώστε ο συγκεκριμένος κλάδος να συνεχίσει να αναπτύσσεται και η τάση που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο να διατηρηθεί. 

Οι προτάσεις λοιπόν της έρευνας, προς τους ιδιοκτήτες των βιολογικών καταστημάτων εστιάζουν στο κομμάτι της προσωπικής επαφής του ιδιοκτήτη με τους πελάτες του καθώς και με τους βιοκαλλιεργητές με τους οποίους συνεργάζεται.

Οι καταναλωτές όπως φαίνεται, επιζητούν την την ανθρώπινη επαφή και θέλουν να γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πληροφορίες για το προϊόν που θα αγοράσουν, κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν εύκολα οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που διαθέτουν τμήματα με βιολογικά προϊόντα.