Amazon και βιολογικά προϊόντα...



Άρθρο - Κτήμα Βίωμα 


Τι σχέση μπορεί να έχει η Amazon με τα βιολογικά προϊόντα;

Η Amazon, παγκόσμιος κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing, από τα μέσα του 2017, προχώρησε στην εξαγορά της Whole Foods Market, μιας πολύ δυναμικής αλυσίδας super market της Αμερικής πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα. 

Η Whole Foods Market, διαθέτει μεγάλη γκάμα με προϊόντα βιολογικής και βιοδυναμικής γεωργίας, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί ο καταναλωτής από τα καταστήματα της (479 σημεία πώλησης) ή μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας. 


Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στους άμεσους στόχους της Amazon είναι, το άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων βορειοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, με απώτερο στόχο τα καταστήματα Whole Foods Market να αριθμούν τα 3.000 μέχρι το 2021!!!

Η Amazon επενδύει στα βιολογικά προϊόντα, γιατί θέλει μέσω της υψηλής τεχνογνωσίας που έχει στο ηλεκτρονικό εμπόριο να τα προωθήσει σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές, δημιουργώντας ταυτόχρονα και σημεία πώλησης σε όλη την χώρα ώστε η παράδοση τους να γίνεται, σε λιγότερο από 2 ώρες από την στιγμή της παραγγελίας...


Μήπως Ελληνικά βιολογικά προϊόντα ποιότητας, θα μπορούσαν να πάρουν ένα μερίδιο αυτής της πρωτοβουλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη;