26-28/7 - Συμμετοχή στο Βαλκανικό συνέδριο βιολογικής γεωργίας


Από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Panagyurishte της κεντρικής Βουλγαρίας, συνέδριο βιολογικής γεωργίας. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο σύλλογος βιοκαλλιεργητών Βουλγαρίας (Bulgarian Organic Products Association - BOPA), υπό την αιγίδα του IFOAM EU GROUP. 

Η κεντρική πλατεία του Panagyurishte.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι και φορείς από χώρες των Βαλκανίων, του IFOAM EU GROUP (Διεθνής Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας - Ευρωπαϊκό τμήμα) και το Υπουργείο Γεωργίας της Βουλγαρίας (τμήμα βιολογικής γεωργίας).

Μετά από πρόσκληση της ΒΟΡΑ, συμμετείχαμε στην εκδήλωση με τετραμελής ομάδα, αποτελούμενη από μεταφραστές και εκπροσώπους του φυτωρίου. 




Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε:  επίσκεψη στο ιστορικό μουσείο της περιοχής, παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα και προβλήματα της βιολογικής γεωργίας στο χώρο της Βαλκανικής, δείπνο γνωριμίας και παραδοσιακό γλέντι, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε αποστακτήριο Ροδέλαιου της περιοχής. 

Αποστακτήριο Ροδέλαιου.







Το Κτήμα Βίωμα παρουσίασε τις δραστηριότητες του φυτωρίου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο αρωματικών και κηπευτικών στην χώρα μας και την προσπάθεια δικτύωσης Ελλήνων βιοκαλλιεργητών. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για την άψογη φιλοξενία και ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε σύντομα μαζί σε κάποια εκδήλωση ή δράση.