Tzekos organic herbs - Βιολογική καλλιέργεια αρωματικών από την οικογένεια Τζέκου.


ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

H Tzekos Organic Herbs είναι μια οικογενειακή επιχείρηση βιολογικής καλλιέργειας και τυποποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. H δημιουργία του κτήματος προέκυψε μέσα από το έντονο ενδιαφέρον μας για τη φύση και το πως συμβάλλουν στην υγεία και τη διατροφή μας τα αγαθά της. Τα φυτά που καλλιεργούμε αποτελούν ποικιλίες που μεγαλώνουν στη χώρα μας αυτοφυώς και είναι γνωστά για τη θεραπευτική και διατροφική τους αξία από την αρχαιότητα. Η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος ξεκίνησε με την αναζήτηση φυτών με βασική προϋπόθεση το να προέρχονται από σπόρους αγνών ελληνικών ποικιλιών. Σεβόμαστε τη γη και εφαρμόζουμε φυσικές καλλιεργητικές μεθόδους ώστε να μοιραστούμε μαζί σας αποξηραμένα φυτά με πλούσιο άρωμα και γεύση.
 
Ένα μικρό κομμάτι Φύσης, από την πόρτα μας στη δική σας.




ΤΟ ΚΤΗΜΑ 

Το κτήμα μας βρίσκεται στην περιοχή της Χαλκιδικής, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα Πετράλωνα. Εκεί, σε μια ηλιόλουστη πλαγιά του όρους Κατσίκα, με θέα τον Όλυμπο, τα φυτά μας αναπτύσσονται σε μια έκταση 11 στρεμμάτων. Την περιοχή χαρακτηρίζουν οι ήπιοι χειμώνες, τα δροσερά καλοκαίρια και τα συχνά ρεύματα αέρα από τη θάλασσα που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Οι συνθήκες αυτές διαμορφώνουν το κατάλληλο μικροκλίμα για την ανάπτυξη των φυτών.

 

Απολαμβάνουμε την επαφή με τη φύση, δουλεύοντας οι ίδιοι στο κτήμα. Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των φυτών εφαρμόζοντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Επιλέγουμε φυσικά υλικά για την εδαφοκάλυψη,  κάνουμε ορθολογική χρήση του νερού ενώ πολλές από τις εργασίες, όπως τα σκαλίσματα για τον έλεγχο των ζιζανίων, γίνονται με το χέρι. Κάνουμε τη συγκομιδή την σωστή ώρα για το κάθε φυτό και αποξηραίνουμε με φυσικό τρόπο σε σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο έτσι ώστε να κρατήσουν όλες τους τις ιδιότητες.



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδαμάντιου Κοραή 8,

Ωραιόκαστρο,

57013 Θεσσαλονίκη
(έδρα)
+30 2310 698409